您现在的位置:首页 > 英语 > 职称英语 > 考试试题

2013年英语专业八级考试试题答案(9)

育龙网核心提示:2013年英语专业八级考试试题答案(9):人文知识:There are ten multiple-choice questions in this section. Choose the best answer to each question. Mark your answers on your coloured answer sheet。

 

 人文知识:
   There are ten multiple-choice questions in this section. Choose the best answer to each question. Mark your answers on your coloured answer sheet
1. The largest city in Canada is
A. Vancouver.     
B. Montreal.      
C. Toronto     
D. Ottawa.
答案:B
According to the United States Constitution, the legislative power is invested in
A. the Federal Government.            B. the Supreme Court.
C. the Cabinet.                       D. the Congress.
答案:C
3. Which of the following is the oldest sport in the United States?
A. Baseball.        
B. Tennis.       
C. Basketball.         
D. American football.
答案:A
4. The head of the executive branch in New Zealand is
A. the President.                      B. the Governor-General.
C. the British monarch,                 D. the Prime Minister.
答案:D
5. The Canterbury Tales, a collection of stories told by a group of pilgrims on their way to Canterbury, is an important poetic work by
A. William Langland.                  B. Geoffrey Chaucer.
C. William Shakespeare.                D. Alfred Tennyson.
答案:B
6. Who wrote The American?
A. Herman Melville.                   B. Nathaniel Hawthorne.
C. Henry James.                      D. Theodore Dreiser.
答案:B
7. All of the following are well-known female writers in 20th -century Britain EXCEPT
A. George Eliot.                      B. Iris Jean Murdoch.
C. Doris Lessing.                     D. Muriel Spark.
答案:D
8. Which of the following is NOT a design feature of human language?
A. Arbitrariness.                      B. Displacement.
C. Duality.                          D. Diachronicity.
答案:A
9. What type of sentence is “Mark likes fiction, but Tim is interested in poetry.”?
A. A simple sentence.                 B. A coordinate sentence.
C. A complex sentence.                D. None of the above.
答案:C
10. The phenomenon that words having different meanings have the same form is called
A. hyponymy.                       B. synonymy.
C. polysemy.                        D. homonymy.
答案:D
 

来源:育龙网-在职博士本页网址:http://yy.china-b.com/zhuansizhuanba/kaoshishiti/50153.html
QQ空间 新浪微博 腾讯微博 人人网 更多