您现在的位置:首页 > 英语 > 职称英语 > 考试试题

2013年英语专业八级考试试题答案(4)

育龙网核心提示:2013年英语专业八级考试试题答案(4):rcelona the Catalonians call them castells, but these arent stereotypical castles in Spain. These castles are made up of human beings。

 

      阅读理解:
rcelona the Catalonians call them castells, but these arent stereotypical castles in Spain. These castles are made up of human beings, not stone. The people who perform this agile feat of acrobatics are called castellers, and to see their towers take shape is to observe a marvel of human cooperation.
      First the castellers form what looks like a gigantic rugby scrummage. They are the foundation blocks of the castle. Behind them, other people press together, forming outward-radiating ramparts of inward-pushing muscle: flying buttresses for the castle. Then sturdy but lighter castellers scramble over the backs of those at the bottom and stand, barefoot, on their shoulders—then still others, each time adding a higher "story".
      These human towers can rise higher than small apartment buildings: nine “stories”, 35 feet into the air. Then, just When it seems this tower of humanity cant defy gravity any longer, a little kid emerges from the crowd and climbs straight up to the top.
Arms extended, the child grins while waving to the cheering crowd far below.
      Dressed in their traditional costumes, the castellers seem to epitomize an easier time, before Barcelona became a world metropolis arid the Mediterraneans most dynamic city. But when you observe-them tip close, in their street clothes, at practice, you see theres nothing easy about what the castellers do - and that they are not merely reenacting an ancient ritual.
      None of the castellers can-give a logical answer as to why they love doing this. But Victor Luna, 16, touches me on the shoulder and says in English: "We do it because its beautiful. We do it because we are Catalan."
      Barcelona’s mother tongue is Catalan, and to understand Barcelona, you must understand two words of Catalan: seny and rauxa. Seny pretty much translates as common sense, or the ability to make money, arrange things, and get things done. Rauxa is reminiscent of our words “raucous” and “ruckus”.
      What makes the castellers revealing of the city is that they embody rauxa and seny. The idea of a human castle is rauxa—it defies common sense—but to watch one going up is to see seny in action. Success is based on everyone working together to achieve a shared goal.
      The success of Carlos Tusquets bank, Fibanc, shows seny at work in everyday life. The bank started as a family concern and now employs hundreds. Tusquets said it exemplifies how the economy in Barcelona is different.
      Entrepreneurial seny demonstrates why Barcelona and Catalonia—the ancient region of which Barcelona is the capital—are distinct from the rest of Spain yet essential to Spains emergence, after centuries of repression, as a prosperous, democratic European
country. Catalonia, with Barcelona as its dynamo, has turned into an economic powerhouse. Making up 6 percent of Spain’s territory, with a sixth of its people, it accounts for nearly a quarter of Spains production—everything from textiles to computers—even though the rest of Spain has been enjoying its own economic miracle.
      Hand in hand with seny goes rauxa, and theres no better place to see rauxa in action than on the Ramblas, the venerable, tree-shaded boulevard that, in gentle stages, leads you from the centre of Barcelona down to the port. There are two narrow lanes each way for cars and motorbikes, but it’s the wide centre walkway that makes the Ramblas a front-row seat for Barcelonas longest running theatrical event. Plastic armchairs are set out on the sidewalk. Sit in one of them, and an attendant will come and charge you a small fee. Performance artists throng the Ramblas—stilt walkers, witches caked in charcoal dust, Elvis impersonators. But the real stars are the old women and happily playing children, millionaires on motorbikes, and pimps and
women who, upon closer inspection, prove not to be.
      Aficionados (Fans) of Barcelona love to compare notes: “Last night there was a man standing on the balcony of his hotel room,” Mariana Bertagnolli, an Italian photographer, told me. "The balcony was on the second floor. He was naked, and he was talking
into a cell phone."
      There you have it, Barcelonas essence. The man is naked (rauxa), but he is talking into a cell phone (seny).
1. From the description in the passage, we learn that
 A. all Catalonians can perform castells.
  B. castells require performers to stand on each other.
  C. people perform castells in different formations.
  D. in castells people have to push and pull each other.
答案:C
2. According to the passage, the4mplication of the performance is that
  A. the Catalonians are insensible and noisy people.
  B. the Catalonians show more sense than is expected.
  C. the Catalonians display paradoxical characteristics.
  D. the Catalonians think highly of team work.
答案:A
3. The passage cites the following examples EXCEPT __________ to show seny at work.
  A. development of a bank                    B. dynamic role in economy 
  C. contribution to national economy            D. comparison with other regions
答案:D
4. In the last but two paragraph, the Ramblas is described as “a front-row seat for Barcelona’s longest running theatrical event”. What does it mean?
  A. On the Ramblas people can see a greater variety of performances.
  B. The Ramblas provides many front seats for the performances.
  C. The Ramblas is preferred as an important venue for the events.
  D. Theatrical performers like to perform on the Ramblas.
答案:D
5. What is the main impression of the scenes on the Ramblas?
  A. It is bizarre and Outlandish.               B. It is of average quality.
  C. It is conventional and quiet.               D. It is of professional standard.
    答案:B
  The law firm Patrick worked for before he died filed for bankruptcy protection a year after his funeral. After his death, the firms letterhead properly included him: Patrick S. Lanigan, 1954-1992. He was listed up in the right-hand corner, just above the paralegals. Then the rumors got started and wouldnt stop. Before long, everyone believed he had taken the money and disappeared. After three months, no one on the Gulf Coast believed that he was dead. His name came off the letterhead
as the debts piled up.
      The remaining partners in the law firm were still together, attached unwillingly at the hip by the bondage of mortgages and the bank notes, back when they were rolling and on the verge of serious wealth. They had been joint defendants in several unwinnable lawsuits; thus the bankruptcy. Since Patricks departure, they had tried every possible way to divorce one another, but nothing would work. Two were raging alcoholics who drank at the office behind locked doors, but nevertogether. The other two were in recovery, still teetering on the brink of sobriety.
      He took their money. Their millions. Money they had already spent long before it arrived, as only lawyers can do. Money for their richly renovated office building in downtown Biloxi. Money for new homes, yachts, condos in the Caribbean. The money was on the way, approved, the papers signed, orders entered; they could see it, almost touch it when their dead partner—Patrick—snatched it at the last possible second.
      He was dead. They buried him on February 11, 1992. They had consoled the widow and put his rotten name on their handsome letterhead. Yet six weeks later, he somehow stole their money.
      They had brawled over who was to blame. Charles Bogan, the firms senior partner and its iron hand, had insisted the money be wired from its source into a new account offshore, and this made sense after some discussion. It was ninety million bucks,
a third of which the firm would keep, and it would be impossible to hide that kind of money in Biloxi, population fifty thousand. Someone at the bank would talk. Soon everyone would know. All four vowed secrecy, even as they made plans to display as much of their new wealth as possible. There had even been talk of a firm jet, a six-seater.
      So Bogan took his share of the blame. At forty-nine, he was the oldest of the four, and, at the moment, the most stable. He was also responsible for hiring Patrick nine years earlier, and for this he had received no small amount of grief.
      Doug Vitrano, the litigator, had made the fateful decision to recommend Patrick as the fifth partner. The other three had agreed, and when Patrick Lanigan was added to the firm name, he had access to virtually every file in the office. Bogan, Rapley, Vitrano, Havarac, and Lanigan, Attorneys and Counselors-at-Law. A large ad in the yellow pages claimed "Specialists in Offshore Injuries." Specialists or not, like most firms they
would take almost anything if the fees were lucrative. Lots of secretaries and paralegals. Big overhead, and the strongest political connections on the Coast.
      They were all in their mid- to late forties. Havarac had been raised by his father on a shrimp boat. His hands were still proudly calloused, and he dreamed of choking Patrick until his neck snapped. Rapley was severely depressed and seldom left his home, where he wrote briefs in a dark office in the attic.
6. What happened to the four remaining lawyers after Patricks disappearance?
  A. They all wanted to divorce their wives.
  B. They were all heavily involved in debts.
  C. They were all recovering from drinking.
  D. They had bought new homes, yachts, etc.
答案:C
7. Which of the following statements contains a metaphor?
  A. His name came off the letterhead as the debts piled up.
  B. …they could see it, almost touch it when their dead partner...
  C. …, attached unwillingly at the hip by the bondage of mortgages...
  D. …, and for this he had received no small amount of grief.
答案:A
8. According to the passage, what is the main cause of Patrick stealing the money?
  A. Patrick was made a partner of the firm.
  B. The partners agreed to have the money transferred.
  C. Patrick had access to all the files in the firm.
  D. Bogan decided to hire Patrick nine years earlier.
答案:D
9. The lawyers were described as being all the following EXCEPT
  A. greedy.      B. extravagant      C. quarrelsome.      D. bad-tempered.
答案:B
10. Which of the following implies a contrast?
  A. …, and it would be impossible to hide that kind of money in Biloxi, population fifty thousand.
  B. They had been joint defendants in several unwinnable lawsuits; thus the bankruptcy.
  C. There had even been talk of a firm jet, a six-seater.
  D. His name came off the letterhead as the debts piled up.
答案:C

来源:育龙网-在职博士本页网址:http://yy.china-b.com/zhuansizhuanba/kaoshishiti/50141.html
QQ空间 新浪微博 腾讯微博 人人网 更多