您现在的位置:首页 > 英语 > 职称英语 > 考试试题

2013年英语专业八级考试试题答案(3)

育龙网核心提示:2013年英语专业八级考试试题答案(3):he age of 16, Lee Hyuk Joons life is a living hell. The South Korean 10th grader gets up at 6 in the morning to go to school。

 

阅读理解:
TEXT A
 
he age of 16, Lee Hyuk Joons life is a living hell. The South Korean 10th grader gets up at 6 in the morning to go to school, and studies most of the day until returning home at 6 p.m. After dinner, its time to hit the books again—at one of Seouls many so-called cram schools. Lee gets back home at 1 in the morning, sleeps less than five hours, then repeats the routine—five days a week. Its a grueling schedule, but Lee worries that it may not be good enough to get him into a top university. Some of his classmates study even harder.
      South Koreas education system has long been highly competitive. But for Lee and the other 700,000 high-school sophomores in the country, high-school studies have gotten even more intense. Thats because South Korea has conceived a new college-entrance system, which will be implemented in 2008. This years 10th graders will be the first group evaluated by the new admissions standard, which places more emphasis on grades in the three years of high school and less on nationwide SAT-style and other selection tests, which have traditionally determined which students go to the elite colleges.
      The change was made mostly to reduce what the government says is a growing education gap in the country: wealthy students go to the best colleges and get the best jobs, keeping the children of poorer families on the social margins. The aim is to reduce the importance of costly tutors and cram schools, partly to help students enjoy a more normal high-school life. But the new system has had the opposite effect. Before, students didnt worry too much about their grade-point averages; the big challenge was beating he standardized tests as high-school seniors. Now students are competing against one another over a three-year period, and every midterm and final test is crucial. Fretful parents are relying even more heavily on tutors and cram schools to help their children succeed.
      Parents and kids have sent thousands of angry online letters to the Education Ministry complaining that the new admissions standard is setting students against each other. "One can succeed only when others fail,” as one parent said.
      Education experts say that South Koreas public secondary-school system is foundering, while private education is thriving. According to critics, the countrys high schools are almost uniformly mediocre—the result of an egalitarian government education policy. With the number of elite schools strictly controlled by the government, even the brightest students typically have to settle for ordinary schools in their neighbourhoods, where the curriculum is centred on average students. To make up for the mediocrity, zealous parents send their kids to the expensive cram schools. Students in affluent southern Seoul neighbourhoods complain that the new system will hurt them the most.
Nearly all Korean high schools will be weighted equally in the college-entrance process, and relatively weak students in provincial schools, who may not score well on standardized tests, often compile good grade-point averages.
      Some universities, particularly prestigious ones, openly complain that they cannot select the best students under the new system because it eliminates differences among high schools. Theyve asked for more discretion in picking students by giving more weight to such screening tools as essay writing or interviews.
      President Roh Moo Hyun doesnt like how some colleges are trying to circumvent the new system. He recently criticized "greedy" universities that focus more on finding the best students than faying to "nurture good students". But amid the crossfire between the government and universities, the countrys 10th graders are feeling the stress. On online protest sites, some are calling themselves a “cursed generation” and “mice in a lab experiment”. It all seems a touch melodramatic, but thats the South Korean school system.
1. According to the passage, the new college-entrance system is designed to
  A. require students to sit for more college-entrance tests.
  B. reduce the weight of college-entrance tests. 
  C. select students on their high school grades only.
  D. reduce the number of prospective college applicants.
答案:C
2.hat seems to be the effect of introducing the new system?
  A. The system has given equal opportunities to students.
  B. The system has reduced the number of cram schools.
  C. The system has intensified competition among schools.
  D. The system has increased students study load.
答案:B
3. According to critics, the popularity of private education is mainly the result of
  A. the governments egalitarian policy.          B. insufficient number of schools:
  C. curriculums of average quality.              D. low cost of private education.
答案:D
4. According to the passage, there seems to be disagreement over the adoption of the new system between the following groups EXCEPT
  A. between universities and the government.
  B. between school experts and the government.
  C. between parents and schools.
  D. between parents and the government.
答案:A
5. Which of the following adjectives best describes the authors treatment of the topic?
  A. Objective.           B. Positive.           C. Negative.            D. Biased.
答案:C
TEXT B
      Wilfred Emmanuel-Jones was a teenager before he saw his first cow in his first field. Born in Jamaica, the 47-year-old grew up in inner-city Birmingham before making a career as a television producer and launching his own marketing agency. But deep down he always nurtured every true Englishmans dream of a rustic life, a dream that his entrepreneurial wealth has allowed him to satisfy. These days hes the owner of a thriving 12-hectare farm in deepest Devon with cattle, sheep and pigs. His latest business venture: pushing his brand of Black Fanner gourmet sausages and barbecue sauces. “My background may be very urban,” says Emmanuel-Jones.
  “But it has given me a good idea of what other urbanites want.”
      And of how to sell it. Emmanuel-Jones joins a herd of wealthy fugitives from city life who are bringing a new commercial know-how to British farming. Britains burgeoning farmers markets -numbers have doubled to at least 500 in the last five years—swarm with specialty cheesemakers, beekeepers or organic smallholders who are redeploying the business skills they learned in the city. "Everyone in the rural community has to
come to terms with the fact that things have changed." Says Emmanuel-Jones. "You can produce the best food in the world, but if you dont know how to market it, you are wasting your time. We are helping the traditionalists to move on."
      The emergence of the new class of superpeasants reflects some old yearnings. If the British were the first nation to industrialize, they were also the first to head back to the land. "There is this romantic image of the countryside that is particularly English," says Alun Howkins of the University of Sussex, who reckons the population of rural England has been rising since 1911. Migration into rural areas is now running at about 100,000
a year, and the hunger for a taste of the rural life has kept land prices buoyant even as agricultural incomes tumble. About 40 percent of all farmland is now sold to "lifestyle buyers" rather than the dwindling number of traditional farmers, according to the Royal Institution of Chartered Surveyors.
      Whats new about the latest returnees is their affluence and zeal for the business of producing quality foods, if only at a micro-level. A healthy economy and surging London house prices have helped to ease the escape of the would-be rustics. The media recognize and feed the fantasy. One of the big TV hits of recent years, the "River
Cottage" series, chronicled the attempts of a London chef to run his own Dorset farm. Naturally, the newcomers cant hope to match their City salaries, but many are happy to trade any loss of income for the extra job satisfaction. Who cares if theres no six-figure annual bonus when the land offers other incalculable compensations?
      Besides, the specialist producers can at least depend on a burgeoning market for their products. Todays eco-aware generation loves to seek out authentic ingredients. "People like me may be making a difference in a small way," Jan McCourt, a onetime investment banker now running his own 40-hectare spread in the English Midlands stocked with rare breeds.Optimists see signs of far-reaching change: Britain isnt catching up with mainland Europe; its leading the way. “Unlike most other countries, where artisanal food production is being eroded, here it is being recovered," says food writer Matthew Fort. “It may be the mark of the next stage of civilization that we rediscover the desirability of being a peasant.” And not an investment banker.
6. Which of the following details of Wilfred Emmanuel-Jones is INCORRECT?
  A. He was born and brought up in Birmingham.
  B. He used to work in the television industry.
  C. He is wealthy, adventurous and aspiring.
  D. He is now selling his own quality foods.
答案:B
7. Most importantly, people like Wilfred have brought to traditional British farming
  A. knowledge of farming.
  B. knowledge of brand names.
  C. knowledge of lifestyle.
  D. knowledge of marketing,
答案:D
8. Which of the following does NOT contribute to the emergence of a new class of farmers?
  A. Strong desire for country life.
  B. Longing for greater wealth,
  C. Influence of TV productions.
  D. Enthusiasm for quality food business.
答案:C
9. What is seen as their additional source of new income?
  A. Modern tendency to buy natural foods.
  B. Increase in the value of land property.
  C. Raising and selling rare live stock. V
  D. Publicity as a result of media coverage.
答案:D
10 The sentence in the last paragraph “...Britain isnt catching up with mainland Europe; its leading the way" implies that
  A. Britain has taken a different path to boost economy.
  B. more authentic foods are being produced in Britain.
  C. the British are heading back to the countryside.
  D. the Europeans are showing great interest in country life.
 答案:B
 

来源:育龙网-在职博士本页网址:http://yy.china-b.com/zhuansizhuanba/kaoshishiti/50140.html
QQ空间 新浪微博 腾讯微博 人人网 更多