您现在的位置:首页 > 英语 > 职称英语 > 考试试题

2013年英语专业四级考试题及答案(9)

育龙网核心提示:2013年英语专业四级考试题及答案(9):1. It’s getting late. I’d rather you ___ now.A. leftB. leaveC. are leavingD. will leave答案:A解析:本题考察虚拟语气的用法。

 

1. It’s getting late. I’d rather you ___ now.
A. left  
B. leave  
C. are leaving  
D. will leave
答案:A
 
解析:本题考察虚拟语气的用法,I’d rather后面的从句须用虚拟式,若指现在,用一般过去时,若指过去,用过去完成时。正确答案是A。
2. In the sentence “The manager interviewed Jim himself  in the morning” the italicized word is used to modify ___.
A. the object
B. the verb
C. the subject
D. the prepositional phrase
答案:C
 
解析:本题考察反身代词的用法。题干中的himself显然是强调主语the manager,故选C.
3. There is no doubt ___ the couple did the right thing in coming back home earlier than planned.
A. whether  
B. that  
C. why  
D. when
答案:B
 
解析:本题考查doubt的一个用法,它后面一般跟由that引导的同位语从句。正确答案是 B。
4. The sentence that expresses OFFER is ___
A. I’ll get some drinks. What’ll you have?
B. Does she need to book a ticket now?
C. May I know your name?
D. Can you return the book next week?
答案:A
 
解析:本题考察几句常用口语的交际功能。答案显然是A。
 
5. Which of the following italicized phrases indicates a subject-predicate relation?
A. Mr. Smith’s passport has been issued.
B. The visitor’s arrival was reported in the news.
C. John’s travel details have not been finalized.
D. The new bookstore sells children’s stories.
答案:B
 
解析:本题考察名词所有格所表达的逻辑关系,正确答案是B,因为其他选项表示所属关系。
6. Our office has recently ___ to a new computer system.
A. altered
B. converted
C. transformed
D. modified
答案:B
 
解析:本题考察convert的用法,正确答案是B。convert一般用作及物动词,与into搭配使用,例如:The hotel is going to be converted into a nursing home. 那家旅馆将被改建为私人疗养院。但是本题考的却是它作为不及物动词的用法,意思是“改用,转变”,常与to搭配使用,例如:The subsidies are to enable farmers to convert to organic production methods. 补贴是为了让农民改用有机生产的方法。
altere改变,更改。converte①(使)改变;更改;(使)转变②改造,改装(车辆或设备)。modify修饰;修改。
7. The crowd went ___ as soon as the singer stepped onto the stage.
A. wild
B. emotional
C. uncontrolled
D. unrestricted
答案:A
 
解析:本题考察形容词wild的一个用法,即go wild,欣喜若狂。
8. Our school library is ___ closed for repairs.
A. shortly
B. quickly
C. temporarily
D. rapidly
答案:C
 
解析:本题考察四个副词,正确答案是C(暂时地)。
9. John is up to his eyes in work at the moment. The underlined part means ___.
A. very excited
B. very busy
C. very tired
D. very efficient
答案:B
 
解析:本题考察短语be up to one’s eyes的用法,正确答案是B。这个短语的意思可以类比be up to one’s ears(深陷---之中)猜测出来。
10. Victoria bumped into her brother quite by chance in the supermarket. The underlined word means ___.
A. risk
B. opportunity
C. probability
D. luck
答案:C
解析:本题考察短语by chance(偶然)的用法,故选C。
probability可能性;或然性probably大概,很可能。
 

来源:育龙网-在职博士本页网址:http://yy.china-b.com/zhuansizhuanba/kaoshishiti/50045.html
QQ空间 新浪微博 腾讯微博 人人网 更多