您现在的位置:首页 > 英语 > 职称英语 > 考试试题

2013年英语专业四级考试题及答案(8)

育龙网核心提示:2013年英语专业四级考试题及答案(8):1. My uncle is quite worn out from years of hard work. He is no longer the man ___ he was fifteen years ago.A. whichB. whomC. whoD. that答案:D。

 

1. My uncle is quite worn out from years of hard work. He is no longer the man ___ he was fifteen years ago.
A. which  
B. whom  
C. who   
D. that
答案:D
 
解析:本题考察定语从句的用法。关系代词在定语从句中做表语时,无论指人还是指物,都只能用that,不用which,且that也可以省略。故选D。再如:
China is not the country (that) it was. 中国不是从前的那个国家。
Mary is no longer the girl (that) she used to be. 玛丽不是过去的那个女孩了。
worn out疲惫不堪的;精疲力竭的
2. Which of the following sentence is a command(命令)?
A. Beg your pardon.(请你原谅)
B. Have a good time.
C. Never do that again.
D. What noise you are making.
答案:C
 
解析:本题考察几句常用口语的交际功能。答案显然是C。
 
3. Which of the following italicized phrases indicates purpose(目的)?
A. She said it for fun, but others take her seriously.
B. For all its effort, the team didn’t win the match.
C. Linda has worked for the firm for twenty years.
D. He set out for Beijing yesterday.
答案:B
 
解析:本题考察四个介词短语的用法,显然选A。注意:B选项中的for all是一个复合介词,意思是“尽管”,表示让步。
4. When you have finished with the book, don’t forget to return it to Tom, ___?
A. do you   
B. will you    
C. don’t you   
D. won’t you
答案:B
 
解析:本题考察反义疑问句的用法。我们知道,在否定的陈述句后面用will you?,故选B。
5. In phrases like freezing cold, burning hot, soaking wet, the present participle(现在分词) is used as ___.
A. as a command(命令)  
B. as a condition(条件)
C. for concession(让步)
D. for emphasis(强调)
答案:D
 
解析:本题考察现在分词做定语的用法,故选D。
6. Which of the italicized phrase is INCORRECT?
A. The city is now ten times its original size.
B. I wish I had two times his strength.
C. The seller asked for double the usual price.
D. They come here four times every year.
答案:B
 
解析:本题考察倍数表达法。答案是B。在英语中,两倍的表达是twice,三倍以上才是three, four, five --- times。
7. It is not so much the language ___ the cultural background that makes the book difficult to understand.
A. as  
B. nor    
C. but    
D. like
答案:A
 
解析:本题考察习语结构not so much A as B(与其说是A,不容说是B)的用法。故选A。
8. Which of the following italicized parts is used as an object?
A. What do you think has happened to her?
B. Who do you think the visiting professor is?
C. How much do you think he earns every month?
D. How quickly would you say he would come?
答案:C
 
解析:本题考察疑问词的用法,四个选项中只有how much做宾语,故选C。
9. The additional work will take ___ weeks.
A. the other
B. another two
C. other two
D. the more
答案:B
 
解析:本题考察another的用法,这个词一般修饰单数名词,但也可修饰表示一个整体的复数名词。故选B。
10. Which of the following italicized parts is a subject clause(主语从句)?
A. We are quite certain that we will get there in time.
B. He has to face the fact that there will be no pay rise this year.
C. She said that she had seen the man earlier that morning.
D. It is sheer luck that the miners are still alive after ten days.
答案:D
解析:本题考察名词从句用法,正确答案是D。在本句中的,It做形式主语,that引导的从句做真正的主语。
 

来源:育龙网-在职博士本页网址:http://yy.china-b.com/zhuansizhuanba/kaoshishiti/50043.html
QQ空间 新浪微博 腾讯微博 人人网 更多