您现在的位置:首页 > 英语 > 职称英语 > 考试试题

2013年英语专业四级考试题及答案(2)

育龙网核心提示:2013年英语专业四级考试题及答案(2):1. My daughter has walked eight miles today. We never guessed that she could walk__ far.A. soB. suchC. thatD. as答案:C。

 

1. My daughter has walked eight miles today. We never
guessed that she could walk__ far.
A. so     
B. such    
C. that     
D. as
答案:C
 that=so. 那么,如此. The weather today is not that cold as is reported.
 
2. The statistics __ that living standards in the area have improved drastically in recent times.
A. proves  
B. is proving    
C. are proving   
D. prove
答案:D
 prove. statistics表示数字数据时谓语动词用复数. The statistics prove/show that,这里表示的是一种客观状态,没有明显时态标志,所以用一般时态.
 
3. There are only ten apples left in the baskets, __ the spoilt ones.
A. not counting     
B. not to count     
C. don't count      
D.having not counted
答案:A
 not counting. 伴随状语. 表示不把…计算在内.=not including.
 
4. It was __ we had hoped
A. more a success than        
B. a success more than
C. as much of a success as      
D. a success as much as
答案:C
这题是本年专四语法考试中最难的一道题目. as much of a as是固定结构,类似的结构还有more of a than, less of athan, 如果是这些比较结构,则名词只能放在比较结构中, : It was as much of a success as I had hoped. He is more of a sportsman than his brother. We can let you have as many copies as you need. 所以选项A的正确形式应该是more of a success than, B选项只能将名词置于比较结构中间.
 
5. There used to be a petrol station near the park, __?
A. didn't it   
B. doesn't there   
C. usedn't it?  
D. didn't there
答案:D
 考察反意疑问句. there be 的反意疑问句就用there来进行反问.
 
6. It is an offence to show __ against people of different races.
A. distinction  
B. difference  
C. separation  
D.discrimination
答案:D
 discrimination歧视. show discrimination against sb歧视某人 distinction区别,差别. difference不同, separation分开. 句意:对不同种族的人表现出歧视是一种冒犯行为.
 
7.A great amount of work has gone into __ the Cathedral to its previous splendor.
A. refreshing  
B. restoring    
C. renovating   
D. renewing
答案:B
 restoring:使…恢复到以前面貌, 通常和to连用. refresh使…精神爽快, renovate更新,革新. renew更新
 
8. The thieves fled with the local police close on their __.
A. backs    
B. necks   
C. toes     
D. heels
答案:D
heels. on/at ones heels紧跟在某人后面. 固定搭配,句意为:小偷逃跑了,当地的警察紧随其后追赶. fled逃走,逃掉( flee的过去式和过去分词 )逃离,逃避。
 
9. The economic recession has meant that job__ is a rare thing. 
A. security  
B. safety   
C. protection  
D. secureness
答案:A
security. job security是商务英语中的词汇,意思是工作保障,职业安全感. e.g. The workers agreed to forgo a pay increase for the sake of greater job security. 工人们为了工作更保险, 同意放弃增加工资的要求. securesafe更加抽象,这里工作保障应属于抽象范畴, secure的名词形式是security而非secureness.
 
10. Many people nowadays save money to __ for their old age. 
A. cater  
B. supply     
C. provide     
D equip
答案:C
 provide for准备,筹备…., cater for迎合, supply sth to sb为某人提供…, equip with用…装备, 句意: 现在许多人存钱是为了防老.
 
 

来源:育龙网-在职博士本页网址:http://yy.china-b.com/zhuansizhuanba/kaoshishiti/50030.html
QQ空间 新浪微博 腾讯微博 人人网 更多