您现在的位置:首页 > 英语 > 职称英语 > 考试试题

2013年公共英语考试题(4)

育龙网核心提示:2013年公共英语考试题(4):Moods, say the experts, are feelings that tend to become fixed, influencing one’s outlook for hours, days or even weeks. That’s great if your mood is a pleasant one。

 

Moods, say the experts, are feelings that tend to become fixed, influencing one’s outlook for hours, days or even weeks. That’s great if your mood is a pleasant one, but a problem if you are sad, anxious, angry or simply lonely.
Perhaps the best way to deal with such moods is to talk them out; sometimes, though, there is no one to listen. Modern pharmacology(药理学)offers a lot of tranquilizers(镇静剂).What many people don’t realize, however, is that scientists have discovered the effectiveness of several non-drug methods to set you loose from an unwanted mood. These can be just as useful as drugs, and have the added benefit of being nonpoisonous. So next time you feel out of sorts, don’t head for the drug-store but try the following methods.
Of all the mood-altering self-help techniques, aerobic exercise seems to be the most efficient cure for a bad mood. “If you could keep up the exercise, you’d be in high spirits”, says Kathryn Lance, author of Running for Health and Beauty.
Researchers have explained biochemical and various other changes that make exercise compare favorably to drugs as a mood raiser. Physical exertion such as housework, however, does little. The key is aerobic exercise, running, cycling, walking, swimming or other repetitive and sustained activities that increase the heart rate, increase blood circulation and improve the body’s use of oxygen. Do some of the activities for at least 20 minutes a session three to five times a week.
1. What is the main subject discussed in the passage?
A. How to beat a bad mood.
B. How to talk bad moods out.
C. How to do physical exercises.
D. How to join in aerobic exercises.
答案:A
2. According to the passage, all of the statements are true EXCEPT that ________.
A. climbing is an efficient cure for a bad mood
B. moods can have a bad effect on people’s health
C. aerobic exercise can help people get rid of bad moods
D. pharmacology has provided people with many tranquilizers
答案:B
3. “Feel out of sorts” in paragraph 2 could best be replaced by “________ ”.
A. put things in order
B. are in high spirits
C. are in a bad mood
D. search for tranquilizers
答案:C
4. It can be inferred from the passage that _______.
A. some drugs are more effective than physical exercises
B. a person does not need aerobic exercise if he is in a good mood
C. the best way to overcome a bad mood is to talk to oneself
D. when in a bad mood, one may not work very efficiently
答案:D
5. What will not be changed in body when we have exercise?
A. Blood circulation.
B. Heart rate.
C. Intelligence.
D. Oxygen use.
答案:C

来源:育龙网-在职博士本页网址:http://yy.china-b.com/gonggongyingyu/kaoshishiti/53126.html
QQ空间 新浪微博 腾讯微博 人人网 更多