您现在的位置:首页 > 英语 > 职称英语 > 考试试题

2013年GRE考试试题及答案(7)

育龙网核心提示:1、It can be inferred front the passage that the author would consider which of the following to be an indication of a fundamental alteration in the conditions of women s work。

1、It can be inferred front the passage that the author would consider which of the following to be an indication of a fundamental alteration in the conditions of women s work?

A.Statistics showing that the majority of women now occupy white-collar positions
B.Interviews with married men indicating that they are now doing some household tasks
C.Surveys of the labor market documenting the recent creation of a new class of jobs in electronics in which women workers outnumber men four to one
D.Census results showing that working women s wages and salaries are, on the average, as high as those of working men
E.Enrollment figures from universities demonstrating that increasing numbers of young women are choosing to continue their education beyond the undergraduate level
答案:(D)  
  
2、The passage states that, before the twentieth century, which of the following was true of many employers?
A.They did not employ women in factories.
B.They tended to employ single rather than married women.
C.They employed women in only those jobs that were related to women s traditional household work.
D.They resisted technological innovations that would radically change women s roles in the family.
E.They hired women only when qualified men were not available to fill the open positions.
答案:(B)  
  
3、It can be inferred from the passage that the author most probably believes
which of the following to be true concerning those historians who study the history of women?
A.Their work provides insights important to those examining social phenomena affecting the lives of both sexes.
B.Their work can only be used cautiously by scholars in other disciplines.
C.Because they concentrate only on the role of women in the workplace, they draw more reliable conclusions than do other historians.
D.While highly interesting, their work has not had an impact on most historians current assumptions concerning the revolutionary effect of technology in the workplace.
E.They oppose the further mechanization of work, which, according to their findings, tends to perpetuate existing inequalities in society.
答案:(A)
  
4、Which of the following best describes the function of the concluding sentence of the passage?
A.It sums up the general points concerning the mechanization of work made in the passage as a whole.
B.It draws a conclusion concerning the effects of the mechanization of work which goes beyond the evidence presented in the passage as a whole.
C.It restates the point concerning technology made in the sentence immediately preceding it.
D.It qualifies the author s agreement with scholars who argue for a major revision in the assessment of the impact of mechanization on society.
E.It suggests a compromise between two seemingly contradictory views concerning the effects of mechanization on society.

答案:(B) 

 

5、The shortest possible time period in which the group of six tasks can be completed is
A.two hours
B.three hours
C.four hours
D.five hours
E.six hours
答案:(D)
  
6、Which of the following CANNOT be true of any acceptable ordering of tasks?
A.Task 1 is performed before task 2.
B.Task 3 is performed before task 6.
C.Task 4 is performed before task 6.
D.Task 5 is performed before task 3.
E.Task 6 is performed before task 3.
答案:(D)
  
7、If task 6 is performed as early in the order of tasks as is permissible, then task 6 is performed
A.first
B.second
C.third
D.fourth
E.fifth
答案:(C)
  
9、According to one psychological theory, in order to be happy, one must have an intimate relationship with another person. Yet the world s greatest composers spent most of their time in solitude and had no intimate relationships. So the psychological theory must be wrong. 
A.The conclusion above assumes that
B.the world s greatest composers chose to avoid intimate relationships
C.people who have intimate relationships spend little time in solitude
D.solitude is necessary for the composition of great music less well known composers had intimate relationships
E.the world s greatest composers were happy
答案:(E)
  
  
  
10、If, prior to repainting, one chair in the office is orange and the other chair is tan, which of the following must be true of the furniture in the office on completion of repainting?
A.The bookcase is green.
B.Exactly one of the chairs is brown.
C.Exactly one of the chairs is orange.
D.Both of the chairs are white.
E.The desk is tan.
答案:(A)
如果重漆之前,两个C为o,t, 下面哪一个在重漆之后must be true?
解题步骤:
1、C为o,t
条件3:o,y→w, ∴重漆之后一件C为w
条件4:t→t, ∴重漆之后另一件C为t
2、重漆之后的条件还有,g≥1, D=b/t,
所以只有B为green

来源:育龙网-在职博士本页网址:http://yy.china-b.com/GREkaoshi/kaoshishiti/49922.html
QQ空间 新浪微博 腾讯微博 人人网 更多