您现在的位置:首页 > 英语 > 职称英语 > 考试试题

2013年GRE考试试题及答案(3)

育龙网核心提示: 1、CURIOSITY: KNOW::A.temptation: conquerB.starvation: eat
C.wanderlust: travelD.humor: laughE.survival: live答案:(C)解析:好奇心:知道A.诱惑:征服B.饿死:吃C.旅游癖:旅行D.幽默(纵容):笑E.幸存:活。

 

1、CURIOSITY: KNOW::
A.temptation: conquer
B.starvation: eat
C.wanderlust: travel
D.humor: laugh
E.survival: live
答案:(C)
解析:好奇心:知道
A.诱惑:征服
B.饿死:吃
C.旅游癖:旅行
D.幽默(纵容):笑
E.幸存:活
   
2、FRUGAL: MISERLY::
A.confident : arrogant
B.courageous: pugnacious
C.famous: aggressive
D.rash: foolhardy
E.quiet: timid
答案:(A)
解析:节俭的:吝啬的
A.自信的:自负的
B.勇敢的:好斗的
C.著名的:进取的(好斗的)
D.鲁莽的:愚勇的
E.安静的:胆小的
   
3、ANTIDOTE: POISON::
A.cure: recovery
B.narcotic: sleep
C.stimulant: relapse
D.tonic: lethargy
E.resuscitation: breathing
答案:D
  
    
解析:解毒剂:毒
A.治疗:愈痊
B.催眠药(催眠的):睡眠
C.兴奋剂:旧病复发(故态重萌)
D.营养剂,增进健康之物:困乏,无力
E.复活(复兴):呼吸
   
4、STYGIAN: DARK::
A.abysmal: low
B.cogent : contentious
C.fortuitous: accidental
D.reckless : threatening
E.cataclysmic: doomed
答案:(A)
解析:阴森的(阴间的):黑暗的
A.极深的:低的
B.有说服力的:好争斗的
C.偶然的(幸运的):偶然的
D.鲁莽的:威胁的
E.灾难的:命中注定的,恶运的
   
5、WORSHIP: SACRIFICE::
A.generation : pyre
B.burial: mortuary
C.weapon: centurion
D.massacre :invasion
E.prediction: augury
答案:(E)
解析:敬神活动(崇拜):牺牲品
A.一代人,产生:火葬柴堆
B.埋葬:太平间
C.武器:百夫长
D.屠夫:入侵
E.预测:占卜
   
6、EVANESCENT: DISAPPEAR::
A.transparent: penetrate
B.onerous : struggle
C.feckless : succeed
D.illusory: exist
E.pliant: yield
答案:(E)
解析:短暂的:消失
A.透明的(易懂的):穿透(洞察)
B.繁重的:奋斗
C.无目标计划的:成功
D.幻觉的:存在
E.柔顺的(柔软的):弯曲,屈从(产量)
   
7、UPBRAID: REPROACH
A.dote: like
B.lag: stray
C.vex: please
D.earn: desire
E.recast: explain
答案:(A)
解析:猛烈指责:指责
A.溺爱(昏愦):喜欢
B.落后,迟缓:走失
C.使烦恼:取悦
D.挣钱:渴望
E.重新塑造:解释

 

8、The common belief of some linguists that each language is a perfect vehicle for the thoughts of the nation speaking it is in some ways the exact counterpart of the conviction of the Manchester school of economics that supply and demand will regulate everything for the best. Just as economists were blind to the numerous cases in which the law of supply and demand left actual wants unsatisfied, so also many linguists are deaf to those instances in which the very nature of a language calls forth misunderstandings in everyday conversation, and in which, consequently, a word has to be modified or defined in order to present the idea intended by the speaker: "He took his stick-no, not John s, but his own. " No language is perfect, and if we admit this truth, we must also admit that it is not unreasonable to investigate the relative merits of different languages or of different details in languages.The primary purpose of the passage is to analyze an interesting feature of the English language refute a belief held by some linguists show that economic theory is relevant to linguistic study illustrate the confusion that can result from the improper use of language suggest a way in which languages can be made more nearly perfect
答案:(B)
某些语言学家的一种普遍信念是,每种语言都是一个载体,可用来完美地表达操该种语言的民族的思想。在某种程度上,这一语言学思想与曼彻斯特经济学派所坚信的观点如出一辙,构成了一种绝然的对等理论。该经济学派认为,供求关系制约着一切并使一切趋势于最佳状态。正如这些经济家对供求规律所造成的使实际需求不得满足的诸般实例视而不见那样,同样地,许多语言学家对下述情形也可谓是充耳不闻。在此类情形中,语言的性质本身就有可能导致日常交谈中的种种误解,因此在这种情况下,一个词语必须经过修饰或界定之后,才有可能表达说话者所意欲表述的那层涵义:“他拿了他的拐杖——不,不是约翰的,而是他自己的。”没有任何语言是尽善尽美的,假如我们承认这一真理,我们同样也必须承认,对不同语9、The misunderstanding presented by the author in lines 19-20 is similar to which of the following?
I.X uses the word "you" to refer to a group, but Y thinks that X is referring to one person only.
II. X mistakenly uses the word "anomaly" to refer to a typical example, but Y knows that "anomaly" means "exception."
III. X uses the word "bachelor本新闻共4页,当前在第1页??1??2??3??4?? 
  
" to mean "unmarried man," but Y mistakenly thinks that bachelor means "unmarried woman."
A.I only
B.II only
C.III only
D.I and II only
E.II and III only
  答案:(A)
  
10、In presenting the argument, the author does all of the following EXCEPT
A.give an example
B.draw a conclusion
C.make a generalization
D.make a comparison
E.present a paradox
答案:(E)

 

来源:育龙网-在职博士本页网址:http://yy.china-b.com/GREkaoshi/kaoshishiti/49918.html
QQ空间 新浪微博 腾讯微博 人人网 更多